eur:
388.05
usd:
360.37
bux:
69201.95
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Beszámolók a választások lebonyolításáról

Az Országos Választási Bizottság (OVB) elnöke szerint az idei választások során "elvétve került sor nem kívánatos jelenségekre". Az önkormányzati miniszter úgy vélte, helyesen döntött az OVB és az Országos Választási Iroda, hogy az első fordulóban meghosszabbította a kampánycsendet.

Szigeti Péter, az OVB elnöke pénteken az Országgyűlés alakuló ülésén az április 11-én és április 25-én megtartott országgyűlési képviselő-választásról szóló beszámoló kapcsán elmondta: a negatív kampányon túlmenően csak elvétve történtek nem kívánatos jelenségek, ezek között említette a választások tisztaságát befolyásoló ajánlószelvény-gyűjtés anomáliát és a választópolgárok hozzájárulása nélküli adatállományokat, adatbázisokat.

Varga Zoltán önkormányzati miniszter az országgyűlési képviselő-választás megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos állami feladatok végrehajtásával kapcsolatban hangsúlyozta: módosítani kell az igazolással való és a külképviseleti szavazás szabályait.

A beszámolók után a fideszes Horváth János korelnök bejelentette, hogy az előterjesztésekről vita nélkül határoz az Országgyűlés a képviselői eskütétel után. Az OVB-elnök és a miniszter beszéde után 20 perc szünetet rendeltek el mandátumigazolás céljából.

Címlapról ajánljuk

Átalakul Vlagyimir Putyin kormánya, távozik a védelmi miniszter

Támogatásukról biztosították az orosz parlament szakbizottságai vasárnap az orosz miniszterelnök-helyettesi és miniszteri posztokra jelölt tisztségviselőket. Később kiderült, milyen jelentős cseréket hajt végre az orosz elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×