eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

A parlamenti bizottsági tisztségviselőkről szavaznak ma

Parlamenti bizottsági tisztségviselőiről szavaz mai ülésén a Fidesz-KDNP frakciószövetség, valamint az MSZP és a Jobbik képviselőcsoportja is. A két leendő kormánypárt várhatóan megnevezi jelöltjeit a 3 alelnöki posztra is.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője korábban azt mondta: Latorcai Jánost jelölik a tisztségre. Az új parlament 19 állandó bizottsága közül valószínűleg 11-nek lesz fideszes, kettőnek KDNP-s, hatnak pedig ellenzéki vezetője. Az MSZP képviselőcsoportja először arról szavaz, hogy aláírja-e az Országgyűlés alakuló ülését megelőző egyeztetéseken létrejött politikai megállapodást.

Mesterházy Attila frakcióvezető azt mondta: a bizottsági tisztségekről csak ezután döntenek. A Jobbik a nemzetbiztonsági bizottságot, valamint az ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságot vezetheti, és 6 alelnöki posztot kap; a tisztségekre a mai ülésen állítanak jelölteket.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×