eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Ügyészségi nyomozók szállták meg a BRFK székházat

Házkutatást tartott a Budapesti Nyomozó Ügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitányságon - erősítette meg a hvg.hu értesülését az InfoRádiónak a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Skoda Gabriella a közölte: informatikai segédeszközök beszerzésére megkötött szerződések ügyében tett feljelentés miatt vizsgálódtak.

A Budapesti Rendőr-Főkapitányságon a 2002 és 2005 közötti időszakra vonatkozó szerződések után kutattak az ügyészek a múlt hét végén egy ismereten feljelentése nyomán - közölte a hvg.hu. 

Az érintett dokumentumok fénymásolópatronok beszerzésére vonatkoznak, a szerződéseket egy külsős céggel kötötte a BRFK. A feljelentő szerint a testületnek okozott kár több százmillió forint is lehet, a hvg.hu azonban csupán nyolcmillió forintról ír.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője az Inforádiónak megerősítette ezeket az információkat. Skoda Gabriella közölte: ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés gyanúja miatt indítottak nyomozást.

A szóvivő részleteket nem árult el a házkutatásról, csak annyit mondott, hogy a nyomozók különböző dokumentumokat foglaltak le a BRFK székházában.

Megjegyezte azonban, hogy a szóban forgó feljelentésben szereplő időpontok miatt ez az ügy nem függ össze az elmúlt hetekben a fővárosi rendőrséget érintő más esetekkel.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×