eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Orbán Viktor: Az élet egyre elviselhetetlenebbé válik

Magyarország rendet akar és elege van abból, hogy ahelyett, hogy az ország vezetői rendet tennének, politikai és ideológiai vitát folytatnak a parlamentben különböző témákról. Eközben pedig az élet egyre elviselhetetlenebbé válik ott, ahol a valóságos magyar mindennapok zajlanak - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ elnöke az észak-borsodi Ózdon, a nemzeti konzultáció sorozat első állomásán, ahol összegezte a közbiztonságról elhangzottakat és a tervezett feladatokat.

Úgy fogalmazott: az emberek ezért adtak egyetlen párt kezébe ekkora felhatalmazást, bizalmat és az elmúlt időszak ellen szavaztak. A megdöntött rendszer - amelyet "most magunk mögött hagytunk" - egyik legfontosabb jellemzője az volt, hogy nem voltak olyan események, mint a mai - fűzte hozzá.

A döntések az elmúlt években rendszeresen az emberek feje fölött születtek. "Senkit nem kérdeztek meg semmiről, (...), ez az, ami nem folytatható" - hangoztatta.

Jó rendőrök kellenek

Nemcsak jó rendőrségre, hanem jó rendőrökre is szükség van - hangoztatta Orbán Viktor, aki hozzátette: pontosan tudjuk, hogy a jó munkának ellenszolgáltatás az ára, figyelemre méltó és gyors eredményeket nem várhatunk olyan rendőröktől, akik napi megélhetési gondokkal küzdenek, és nincs meg az a társadalmi és szociális biztonságuk, ami az ilyen kockázatos és felelősségteljes munkához szükséges.

A Fidesz elnöke egyetértett Vereckei Csaba, Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánnyal abban, hogy a jogszabályi környezet megváltoztatása nélkül nem lehetséges hatékonyabb rendőri munkát végezni.

Védené a pedagógusokat

A leendő kormányfő Ózdon elmondta azt is: a parlament megalakulásának napján, vagy az utána következő munkanapon benyújtják azt a törvénymódosítási javaslatot, amely "teljes védelmet" ad a pedagógusoknak.

Ezzel a jogszabállyal kívánja megadni az új kormány azt a védelmet, amely a pedagógusok nehéz munkájához elengedhetetlenül szükséges -  közölte a Fidesz elnöke.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×