eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Módosítaná a családi pótlék rendszerét a következő kormány

Akik gyermeküket nem járatják rendszeresen iskolába, azoknál a juttatási rendszert átalakítják, de ez nem a támogatás elvonását jelenti.

Soltész Miklós, aki a leendő Orbán-kormányban várhatóan a szociális területért felel majd államtitkárként, a Duna Televízióban hangsúlyozta: azt nem lehet megtenni, hogy ezeket a sokszor egyébként is nagyon szegény családokat, még nagyobb nyomorba döntik, de figyelmeztetésre szükség van, hogy a társadalmi szolidaritás jogos elvárásokkal jár. A kereszténydemokrata politikus ilyen elvárásnak nevezte, hogy ha valaki valamilyen támogatást - így például szociális segélyt kap - akkor cserébe tegyen valamit; az iskolás korú járjon iskolába és tanuljon, a felnőtt pedig közmunkában vegyen részt, vagy fejlessze magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×