eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Simor: Több százmilliárd forintos költséget jelentene a devizaalapú hitelek átváltása forinthitelre

A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint több százmilliárd forintos költséget jelentene a devizaalapú hitelek átváltása forinthitelre. Simor András a Magyar Televízió, A szólás szabadsága című műsorában azt mondta: ez a költség az árfolyam- illetve a kamatkülönbségből adódik, és nem tudni, hogy az állam, a bankok vagy a hitelfelvevők viselnék-e az átváltás veszteségeit.

Az MNB elnöke hangsúlyozta: Magyarországon olyan gazdaságpolitikára van szükség, amely hihető a piacok, a finanszírozók és a befektetők számára, és ehhez - mint fogalmazott - a növekedést élénkítő, valamint a költségvetés hiányát folyamatosan csökkentő intézkedéseket kell hozni. Hozzátette: az MNB jelenlegi prognózisa szerint 2011-ben az infláció 3 százalék alá csökken, így nincs szükség szigorúbb monetáris politikára és erősebb árfolyamra. Simor András kérdésre válaszolva megismételte: alkotmányos kötelezettsége, hogy kitöltse 2013-ig érvényes hatéves mandátumát. A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint a görög válság ellenére nem omlik össze az eurozóna.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×