eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Lendvai: az országnak lenne katasztrófa, ha a Jobbik megelőzné az MSZP-t

Lendvai Ildikó őszintén reméli, hogy nem igazolódnak be azok a közvélemény-kutatások, amelyek szerint lesznek olyan körzetek, ahol a Jobbik megelőzi majd az MSZP-t. Az MSZP elnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában pénteken azt mondta: ha ez így történne, az nem a szocialista párt kudarca volna, hanem az ország számára jelentene katasztrófát. Megismételte: ha lesznek ilyen helyek, ott sem lépnek vissza a Fidesz javára.

Arra a kérdésre, magukra veszik-e annak az ódiumát, hogy jobbikos politikus egyéniben is bejuthat a parlamentbe, azt válaszolta: nem veszik magukra annak az ódiumát, hogy egyetlenegy helyet is odaadtak harc nélkül olyan erőknek, akik közt annyi a különbség, hogy "az egyik hangosabban és durvábban listázza és különbözteti meg az országot, a másik meg titokban teszi, aztán a végén lebukik".

A pártelnök a Kubatov Gáborról nyilvánosságra került hangfelvételekkel kapcsolatban hangsúlyozta: egyetlen fideszes politikus sem cáfolta, hogy ezeken a Fidesz pártigazgatója beszél. Ahogyan azt sem, hogy Szili Katalin nevében választási csalást követtek el Pécsett - közölte.

A Magyar Nemzet Online-ra csütörtök este az MSZP adatbázisáról felkerült videofelvételt komikusnak nevezte és azt kérdezte: "mi fog még kifőni Kubatov Gábor boszorkánykonyhájában?".

Véleménye szerint a Fidesz pártigazgatójának pechje van, hiszen éppen aznap tették fel az "ismeretlen szocialistával" készült felvételt az internetre, amikor kiderült, hogy Kubatov Gáborék módszere az, hogy mások helyett választási csalást követnek el, majd feljelentik.

Lendvai Ildikó nem tart attól, hogy a választások után széttöredezik a pártegység. Szavai szerint nem könnyű egy olyan pártban lenni, amely nyolc év kormányzati terhét viseli, és amely bukdácsolt illetve támogatókat veszített, de a választási felkészülés során mindenki megértette, hogy nagy a tét és ezért mindegyikük "együtt húzott".

Hozzátette: a szocialisták együtt maradnak és képviselik azt - kormányon vagy ellenzékben -, amit fontosnak tartanak az ország érdekében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×