INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Hogyan lehet egymillió munkahelyet teremteni?

Infostart / InfoRádió
Ha újra a tisztességes munka lesz az érték, és a következő kormány véghezviszi a szükséges átalakításokat, akkor lehet egymillió munkahelyet teremteni a következő 10 évben - mondta az InfoRádiónak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének soros elnöke. Gablini Gábor szerint a családi vállalkozásokat kellene előtérbe állítani.

Ha előtérbe helyezik a kis- és közepes, valamint a családi vállalkozásokat, akkor sokkal több munkahely teremthető elő - mondta az InfoRádiónak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének soros elnöke. Gablini Gábor szerint ennek a szektornak az az alapvető problémája a rendszerváltás óta, hogy döntően kényszervállalkozások alkotják, tőke nélkül.

Ha az alapok újraépítésével kezdve megtörténnek a szükséges változások, akkor hosszú évek, évtizedek után elérhető, hogy a kkv-k adják a gazdaság erejét - vélekedett a szervezet elnöke. Hozzátette: ha a multik és nagyvállalkozások a kkv-ket használják beszállítóként, akkor egyre több embert lehet bevonni a munkaerőpiacra.

Amennyiben újra a tisztességes munka lesz az érték, akkor akár egymillió munkahelyet lehet teremteni a következő 10 évben - hangsúlyozta Gablini Gábor.

Hanganyag: Németh Zoltán


A címlapról ajánljuk