INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Drága és sok szakértői szerződést örököl az új kormány - lapszemle

Infostart / InfoRádió
Külsős szakértők és más szolgáltatók hadával találkozik majd az új kormány, a minisztériumok ugyanis számos olyan tanácsadói szerződést kötöttek, amelyek a teljes idei évre érvényesek - írja a Magyar Nemzet.

A lap a tárcák honlapjára most feltett kimutatások alapján közölt cikket. A megkötött szerződések nyilvánosságára a törvény kötelezte a tárcákat, amelyeknek most az ötmillió forint alatti kötelezettségvállalásaikról is számot kellett adniuk.

A Népszabadság szerint a vártnál sokkal többe kerülhet az államnak a Malév megmentése; a légitársaság tavaly minden eddiginél nagyobb mínuszt termelt. A Malév mérleg szerinti vesztesége elérte a 25 milliárd forintot, amely csaknem a duplája az egy évvel korábbinak. A lap úgy tudja: a tulajdonosok körében többen az elhibázott kereskedelmi politikát teszik felelőssé a hatalmas veszteségért.

Az Index arról tájékoztat, hogy egy orosz archívumból előkerült eddig nem ismert információ arra utal, hogy Raoul Wallenberg svéd diplomata, aki magyar zsidók ezreit mentette meg a II. világháború idején, még életben volt, miután szovjet források azt jelentettek: meghalt egy moszkvai börtönben.

Az elmúlt két-három évben egyre gyakoribbá vált a nagy értékű személyautók külföldi forgalomba helyezése, a VPOP ezért ellenőrzési akciót indít. A megspórolt köztartozás az autók értékének 37,5 százalékát teszi ki, a fülön csípettek viszont a jármű értékének 56,25 százalékát kell, hogy befizessék - olvasható a Napi Gazdaságban.

Az irodák és kereskedelmi ingatlanok iránti érdeklődés tartósan visszaesett Magyarországon, szakértők szerint legfeljebb 2012 körül találhat magára a szegmens - közli a Világgazdaság. A régióban valószínűleg az utolsók között indul be itthon ez a piac. Törvényszerűnek látszik, hogy azok az országok lesznek az elsők ezen a téren, ahol a leggyorsabban tudnak reagálni a válság okozta változásokra.

Az öt parlamenti bejutásra esélyes párt adóreform-elképzeléseit összegzi a portfolio.hu. A lap munkáját nehezítette, hogy részletes tervet nem dolgoztak ki a pártok.

Kapcsolódó hang

Lapszemle
 


Lapszemle
 


Gazdasági lapszemle
 


A címlapról ajánljuk