INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Vona: Újra kell tárgyalni az államadósságot

Infostart / InfoRádió
Magyarország olyan adósságspirálba került, amelyből csak a hitelek újratárgyalásával lehet kitörni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke. A párt listavezetője szerint a magyar gazdaság talpra állításához piacokat kell találni.

A Jobbik külügy- és külgazdasági miniszterjelöltet nevezett meg, mert úgy vélik, a tárca vezetőjének az legyen az elsődleges feladata, hogy olyan gazdasági együttműködéseket alakítson ki és szerződéseket kössön, ami az ország termelésének a piacait megteremti - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt elnöke és kormányfőjelöltje. Vona Gábor szerint a keleti piacokon szívesen látják a magyarokat, így ott el tudnánk adni a hazai termékeket.

A magyar gazdaság talpra állításához piacokat kell találni, mert az elmúlt 20 év bebizonyította, nem vezet sehova, hogy hiteleket vesz fel az ország és behívja a multinacionális tőkét, hogy hozzon létre munkahelyeket - hangsúlyozta a Jobbik elnöke.

Vona Gábor kiemelte: az államadósság újratárgyalására és adócsökkentésre van szükség, valamint arra, hogy a multinacionális tőkét jobban bevonjál a közteherviselésbe.

Eddig már több mint 60 ország kapott könnyítést vagy elengedést az államadósságból, és a hitelezőknek is ez lenne az érdeke. A világ egyik leginkább eladósodott állama a magyar, és szakértők szerint ez az államadósság már nem kitermelhető - fejtette ki a Jobbik kormányfőjelöltje. Vona Gábor hozzátette: abból az adósságspirálból az egyedüli kiút az újratárgyalás.

Hanganyag: Exterde Tibor


A címlapról ajánljuk