eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Vona: Újra kell tárgyalni az államadósságot

Magyarország olyan adósságspirálba került, amelyből csak a hitelek újratárgyalásával lehet kitörni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke. A párt listavezetője szerint a magyar gazdaság talpra állításához piacokat kell találni.

A Jobbik külügy- és külgazdasági miniszterjelöltet nevezett meg, mert úgy vélik, a tárca vezetőjének az legyen az elsődleges feladata, hogy olyan gazdasági együttműködéseket alakítson ki és szerződéseket kössön, ami az ország termelésének a piacait megteremti - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt elnöke és kormányfőjelöltje. Vona Gábor szerint a keleti piacokon szívesen látják a magyarokat, így ott el tudnánk adni a hazai termékeket.

A magyar gazdaság talpra állításához piacokat kell találni, mert az elmúlt 20 év bebizonyította, nem vezet sehova, hogy hiteleket vesz fel az ország és behívja a multinacionális tőkét, hogy hozzon létre munkahelyeket - hangsúlyozta a Jobbik elnöke.

Vona Gábor kiemelte: az államadósság újratárgyalására és adócsökkentésre van szükség, valamint arra, hogy a multinacionális tőkét jobban bevonjál a közteherviselésbe.

Eddig már több mint 60 ország kapott könnyítést vagy elengedést az államadósságból, és a hitelezőknek is ez lenne az érdeke. A világ egyik leginkább eladósodott állama a magyar, és szakértők szerint ez az államadósság már nem kitermelhető - fejtette ki a Jobbik kormányfőjelöltje. Vona Gábor hozzátette: abból az adósságspirálból az egyedüli kiút az újratárgyalás.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×