eur:
389.26
usd:
363.88
bux:
68274.25
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Fidesz-kormány alatt nem lehet majd infláció feletti áremelés - lapszemle

A Népszabadság nagy interjút közöl Varga Mihállyal, a Fidesz alelnökével. A volt pénzügyminiszter örülne neki, ha az év végére öt százalék körül lenne az államháztartási hiány.

Az interjúban Varga Mihály úgy vélekedett, hogy a korrupción évente 150-200 milliárdot, intézmény-összevonásokkal pedig további 100 milliárd forintot tudnának megtakarítani, míg az 300-400 milliárdos tétel lehet, hogy egy nagyobb hitelességgel rendelkező kormány a piacokon kisebb kamatfelárral vehet fel hiteleket. Varga Mihály arról is beszélt, hogy a Fidesz nekimegy majd a trükköző szolgáltatóknak, ahol az államnak hatása van, nem lehet infláció feletti áremelés.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Tesco jelenleg olyan átszervezéseket hajt végre, amelyek után a jövőben nemcsak az iparcikkek, hanem az élelmiszertermékek jelentős része is Szlovákiából érkezik majd. Az újság úgy tudja, hogy az árubeszerzések központosítása miatt eddig már több mint 20 embert küldtek el a hipermarket-lánctól.

Az Index cikke szerint továbbra is pusztulnak a méhek. 2006-ban figyelték meg először, hogy az európai és az amerikai kolóniák száma egyre csökken. Amerikában tavaly 29 százalékkal kevesebb volt a kaptárok száma a korábbi két évben megfigyelt, majdnem 50 százalékos csökkenés után. A legnagyobb kárt a permetezőszerek okozhatják az állományokban.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy sohasem volt ennyire csekély különbség a kereskedelmi aranyháromszögben a lap által összeállított húsvéti kosár értékében. Az ármustra nyertese ezúttal a Cora, a vesztese a Tesco lett, az Auchan középre került. A hipermarketekben eddig látványosan kevés csokifigura fogyott, de a láncok bíznak benne, hogy az utolsó napokra megjön a vásárlói kedv.

A Világgazdaság cikke szerint egy év után ismét a közgyűlés elé terjeszti a 10 százalékos szavazati korlátra vonatkozó javaslatot az OTP Bank. A lépés szükségességét a tavalyihoz hasonló érvekkel indokolja menedzsment: a cél az, hogy egy részvényesnek vagy részvényesi csoportnak se legyen túlzott erőfölénye a közgyűlési döntések meghozatala során.

A botrányokkal teli elnökválasztás óta keveset hallani Ukrajnáról, amely pedig változatlanul az európai kontinens válságövezete - olvasható a portfolio.hu internetes oldalon Gereben Ágnes külpolitikai szakértő elemzésében. Miközben a világ Görögországra, sőt mostanában már Portugáliára figyel, Ukrajnában gőzerővel tart és a jelek szerint a napokban fontos fordulópontjához érkezett a politikai és a gazdasági hatalomért folyó küzdelem. Ennek egyik fő színtere a gázpiac, a szereplők közé pedig visszatért az Emfesz volt tulajdonosa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×