eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68089.87
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szerény eredményt vár a MÁV a mellékvonalak leállításától

Szerény eredményt vár az idén a MÁV attól, hogy leállította 27 és fél mellékvonalának forgalmát - közölte a Népszabadság. A lap szerint a vasúttársaság cégeinek többsége veszít az intézkedésen.

Az újság szerint a nyertes a MÁV-Start lehet, a személyszállító vasúti társaságot az év végén mégis 2011-es költségtérítése kifizetésének részleges előrehozásával tartanák életben.

A MÁV jóváhagyásra váró üzleti terveiből szakmai vélemények szerint kiderül, hogy a cégcsoport az idén összességében 2-3 milliárd forint eredményt írhat majd a szárnyvonalak számlájára.

A személyszállító a várakozások szerint az idén hozzávetőleg 6 milliárd forinttal javíthat eredményein. Elsősorban azért, mert szerelvényeit a korábbinál kevesebb vasútvonalon kell közlekedtetnie.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×