eur:
390.77
usd:
364.76
bux:
68334.65
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Orbán Viktor: Becsöngettek az utolsó körre

Ideje, hogy Magyarország a saját lábára álljon - közölte Orbán Viktor ünnepi beszédében. Mesterházy Attila úgy véli, a demokratikus oldal csak a szocialistákra számíthat. Bokros Lajos ismét reformokat szeretne, a Jobbik elnöke pedig egyebek mellett arról beszélt, hogy akár életfogytiglani börtönt is adnának a nemzeti vagyon megkárosítóinak.

A '48-asok iránti tiszteleten kívül más is van, ami idehozott minket - jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz hétfői ünnepi nagygyűlésén. Huszonhét nap múlva országgyűlési választások lesznek, most megindítjuk az utolsó nagy hajrát. Hosszú utat tettünk meg a budai Vár lábáig, csak róttuk a köröket. Időnként ránk támadtak, volt, hogy öklöznünk is kellett, de erőnk nem fogyott, s most becsöngettek az utolsó körre - fejtette ki sportnyelven a Fidesz elnöke.

Orbán: Befuccsolt jelen helyett új jövő

Orbán Viktor közölte: a magyar nép azt üzeni a helytartótanácsnak, hogy ideje csomagolni, már csak 27 nap van a választásokig. Április 11-én befuccsolt jelenünk helyett új jövőt is választunk, de azért tennünk kell - folytatta a pártelnök. A tél reménytelenül hosszúnak tűnik, magától viszont nem fog elmenni, csak erőink egyesítésével szabadulhatunk meg tőle - fogalmazott. Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy ezt a változást csak a Fidesz képes megszervezni, véghezvinni.

A Fidesz kormányra kerülésének legsürgősebb teendőiről a párt elnöke elmondta: talpra kell állítani a gazdaságot, le kell számolni a munkanélküliséggel, helyre kell állítani a közbiztonságot, rendbe kell tenni az egészségügyet. Orbán szerint komoly, szigorú, alapos és gyors intézkedésekre lesz szükség. De a kormányzati cselekedeteknél több kell, egyszer végre le kell ásni a bajok gyökeréig, le kell győzni a romlottságot, az elcsábítottságot, a közömbösséget - fejtette ki a politikus.

Mesterházy: Egyedül vagyunk
 
Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint Magyarországon a progresszió, a szabadság és a szolidaritás utolsó bástyája a Magyar Szocialista Párt.

A politikus úgy fogalmazott: nincs könnyű dolguk, mert mára a magyar demokratikus oldal meggyengült. A liberális párt támogatása nem mérhető, a kis pártoknak pedig alig van esélyük, hogy bejussanak a parlamentbe. Hozzátette: a demokratikus oldal csak a szocialistákra számíthat, mert csak az MSZP tudja képviselni a baloldali, a liberális, a demokratikus értékeket, és egyedül nekik van esélyük, hogy gátat állítsanak a "jobboldali nyomulás" elé.

Demszky: Veszélyben a jogállam

Demszky Gábor főpolgármester szerint március 15-ike üzenete 2010-ben az, hogy az 1989-es jogállami forradalmat és köztársaságot meg kell védeni. Beszédében a Jobbik előretörésének veszélyére figyelmeztetett a politikus, mint mondta, a húsz éve létrejött szabad, független, demokratikus jogállamot ma sokan támadják, és új rendszerváltásról, "sehol ki nem próbált harmadik útról prédikálnak".

Bokros: Nem kell a forradalmasdi

Az MDF miniszterelnök-jelöltje, Bokros Lajos úgy véli, Magyarországnak újra reformokra van szüksége. Azonban, mint fogalmazott, az értelmiségnek ma nem kell forradalmasdit játszania. A mostani nemzedéknek az a felelőssége, hogy puskaropogás és háborúk nélkül vívja meg a polgárosodás küzdelmeit.

Az áprilisi választásokra utalva kijelentette: úgy tűnik, hogy a pártok ismét négyévnyi semmittevésre akarják ítélni Magyarországot. A választásokra készülve sokan ismét benyújtották a "tétlenség programját", és feledésre akarják ítélni a polgárosodást.

Vona: Dupla büntetés poltikusbűnözőknek

Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a párt miniszterelnök-jelöltje beszédében kijelentette: a párt győzni akar és győzni fog az áprilisi választásokon. A Jobbik kormányra kerülése esetén "mindenki és minden a helyére kerül" - tette hozzá.

Vona Gábor azt mondta: a Jobbik kormányra kerülése esetén eltörölné a mentelmi jogot, dupla büntetési tételeket szabna ki a "politikusbűnözőknek", a nemzeti vagyon megkárosítóit pedig életfogytiglani börtönre ítélnék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×