eur:
389.33
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Gyurcsány a jövőbeni ellenzék vezetőjének pozíciójára tör"

A jövőbeni ellenzék vezére akar lenni Gyurcsány Ferenc - a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa szerint ez a magyarázata annak, hogy az elmúlt hetekben megjelent az MSZP kampányában a volt miniszterelnök. Nagy Attila Tibor az InfoRádiónak azt mondta, Gyurcsány Ferenc Magyarország egyik legjobb szónoka, és képes arra, hogy mozgósítsa a szocialista szavazókat.

Gyurcsány Ferenc a jövőbeni ellenzék vezetőjének pozíciójára tör - mondta az InfoRádiónak a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa. Nagy Attila Tibor szerint a volt kormányfőről megoszlik az emberek véleménye, népszerűtlen politikusnak számít továbbra is, így időre van szüksége ellenzékben, hogy újra megkedveltesse magát.

Az MSZP-ben erős embernek tartják, de a párton belüli érdekcsoportoknál nem egyértelmű az elfogadottsága - emelte ki a szakértő. Kifejtette, Gyurcsány Ferenc az újbóli megjelenésével kihívást intéz az MSZP bizonyos érdekcsoportjai felé is.

Az egykori miniszterelnök feladata a mozgósítás, a lelkesítés, ugyanis az ország egyik legjobb szónoka, és alkalmas arra, hogy a törzsszavazókat felrázza - vélekedett Nagy Attila Tibor, ám hozzátette: kockázati elemet is rejthet konfrontatív stílusa.

A Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa szerint Gyurcsány Ferenc azt állítja, igazodik az MSZP központi kampánygépezetéhez, de inkább saját érdekeit, párton belüli pozícióját igyekszik segíteni szerepléseivel.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×