eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Orbán: Ez így nem mehet tovább!

A Vállalkozók Országos Szövetségének szinte minden kéréséről megállapodott a szervezettel Orbán Viktor. A Fidesz elnöke a többi között megígérte, hogy a vállalkozók adóterheit négy, a lakosságéit hat év alatt az uniós szint alá csökkentik, ha kormányra kerülnek.

A politikus emellett támogatja a korábban Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke által meghirdetett "társulj és fogj össze, magyar!" programot, azaz a magyar vállalkozások tőkefinanszírozását és a patrióta hozzáállást.

Orbán Viktor megegyezett Demján Sándorral abban is, hogy - döntően a termelési szektorban - tíz év alatt egymillió munkahelyet teremtenek.

A legnagyobb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje vállalja, hogy német és francia mintára 2012-re Magyarországon többségében hazai tulajdonú cégek nyerhetik a közbeszerzési kiírásokat.

A Fidesz-elnök szerint lehetőség van arra is, hogy az uniós források még nagyobb része jusson el a kis- és közepes vállalkozásokhoz.

Az eurózónához való csatlakozással kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta: az elmúlt években többször is nevetségessé tettük magunkat a közös európai pénz bevezetési dátumának megjelölésével, így ennek bejelentéséhez időt kért.

A politikus hangsúlyozta: több tekintélyes pénzügyi szakember bevonásával, Varga Mihály vezetésével megalakították az elmúlt napokban a gazdasági tényfeltáró bizottságot. Úgy vélte: a gazdaság állapotának pontos ismerete nélkül nem lehet felelős programot letenni az asztalra.

Orbán Viktor meghirdette az értékteremtő piacgazdaság megalkotását, illetve azt is megígérte - több vállalkozó felvetésére -, hogy egyenes ági öröklésnél az államnak semmi keresnivalója sincs, tehát a vagyon szabadon maradhat a családon belül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×