eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Magosz: korrupció gyanújába keveredhetett Benedek Fülöp

Ismét korrupciógyanús ügyben indított nyomozást az ügyészség, amelyben érintett lehet Benedek Fülöp, az agrártárca korábbi szakállamtitkára, a vagyonkezelő földügyekért felelős korábbi vezérigazgató-helyettese is - mondta az InfoRádiónak a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége szövetségi igazgatója.

A Magosz szövetségi igazgatója szerint ismét korrupciógyanús ügyben indított nyomozást az ügyészség, amelyben érintett lehet Benedek Fülöp, az agrártárca egykori szakállamtitkára, a vagyonkezelő szervezet földügyekért felelős korábbi vezérigazgató-helyettese.

Budai Gyula az InfoRádiónak azt mondta: január 7-én tett bejelentést a fővárosi ügyészség nyomozóhivatalánál egy 303 hektáros erdő értékesítése ügyében, mivel úgy ítélte meg, hogy bűncselekmény alapos gyanúja merült fel a tranzakcióval kapcsolatban.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének vezetője szerint egy 80 éves asszonytól kapott levélben az állt, hogy Benedek Fülöp 5 millió forintos ellenszolgáltatás fejében segített az erdőértékesítésben. Ez a kijelentés adta - illetve a továbbiakban leírtak - adták az ügyészségi eljárás alapját - tette hozzá Budai Gyula.

A Magosz szövetségi igazgatója kiemelte: az ügyben érintett Nagy Béla, a Kunsági Erdészeti és Faipari Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese is, aki a közvetítő volt.

Még meglepetések várhatóak, ugyanis a bejelentő más ügyekről is tett említést, amelyekben jelentős mennyiségű kenőpénz átadása történt - emelte ki Budai Gyula.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×