eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Eltűnt 101 millió - A titkárnő írta alá Horváth Csaba vagyonnyilatkozatát

A titkárnője javította ki Horváth Csaba elrontott fővárosi vagyonnyilatkozatát, és ő is írta alá helyette. Az aláírásnak tanúja volt a fővárosi vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottság egyik munkatársa is. A bizottság elnöke szerint ez jogilag aggályos és új vagyonnyilatkozatot kért. Az MSZP fideszes politikai provokációt sejt az ügy mögött.

Többek között az Index vette észre kedden, hogy Horváth Csaba volt főpolgármester-helyettes vagyonnyilatkozatából - a tavalyival összehasonlítva - eltűnt 101 millió forint. Horváth Csaba az újságírók firtatására elmondta, hogy a bevallást valóban elrontotta, de javítani fogja.

Szikora Linda, a fővárosi vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottság fideszes elnöke közölte, hogy ezt követően meg is történt a javítás, csakhogy azt nem Horváth Csaba tette meg. A volt szocialista főpolgármester-helyettes a titkárnőjét küldte el a bizottság irodájába, ahol a titkárnő javította, és aláírta vélhetően Horváth Csabaként a vagyonnyilatkozatot.

Szikora Linda szerint a javítás ilyen módja jogilag meglehetősen aggályos. A bizottsági elnök új vagyonnyilatkozatot kért Horváth Csabától, aki viszont közölte vele, hogy szerinte ez az irat rendben van, és jó így.

Provokáció?

Az MSZP fővárosi frakciója fideszes politikai provokációként értékeli a Horváth Csaba vagyonnyilatkozata körül kialakult vitát, amelyet szerintük Szikora Linda, a Fővárosi Közgyűlés vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottsága fideszes elnöke szándékosan gerjeszt.

Szikora Linda szerdán arról számolt be az MTI-nek, hogy a szocialista Horváth Csaba helyett a politikus titkárnője javította ki és írta alá a kormánypárti képviselő vagyonnyilatkozatát. A testület elnöke jogilag aggályosnak tartja a kedden történteket, amelynek a bizottság egyik munkatársa volt a szemtanúja.

A szocialista párt budapesti frakciójának közleménye szerint, ugyanakkor Horváth Csaba megbízottja az ellenőrző bizottság munkatársának "konkrét javaslata alapján, annak jelenlétében járt el". Hozzáteszik: a volt főpolgármester-helyettes megbízottjának nem volt oka feltételezni, hogy Szikora Linda munkatársa nem a jogszabályoknak megfelelő, szakszerű javítási módot javasol.

Az MSZP közleményben azt kérdezi, hogy a bizottság fideszes elnöke egyeztetett-e Tarlós Istvánnal, a Fidesz frakcióvezetőjével a szocialista képviselő elleni "politikai provokációról".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×