INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Síntörés miatt késnek a vonatok a Budapest-Miskolc vonalon

InfoRádió / MTI
Síntörés miatt 20-25 percet késnek a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon, a hibát délre állítják helyre - közölte a Mávinform sajtóügyeletese. Időközben megindult a közlekedés Hegyeshalom irányába, ahol korábban felsővezeték-szakadás miatt nem jártak a szerelvények.

A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon az egyik vágány sínszála Isaszeg és Gödöllő között törött el, feltehetőleg anyagfáradás és a hideg miatt, ezért a szerelvények csak az egyik vágányon közlekednek, ez okozza a késést - tájékoztatott Both Ferenc. A menetrend szerinti közlekedés várhatóan kora délután áll helyre, miután kijavították a műszaki hibát - tette hozzá.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon időközben megindult a forgalom, miután a MÁV szakembereinek sikerült kijavítaniuk a felsővezeték hibáját. Both Ferenc tájékoztatása szerint a menetrendszerű közlekedés csak a délutáni órákra állhat helyre, addig jelentős 50-60 perc késéssel közlekednek a vonatok.

A vonalon reggel 6 órakor Almásfüzitőnél szakadt le a felsővezeték, ezért több órán keresztül nem jártak a vonatok a hegyeshalmi vonalon.

A műszaki hiba a GYSEV járatait is érinti; jelentős, akár kétórás késésekkel közlekednek a vállalat vonalairól Budapestre, valamint Budapestről a GYSEV vonalaira érkező vonatok - közölte a vasúttársaság.

A címlapról ajánljuk