eur:
392.96
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Ezer önkormányzat kontroll nélkül - lapszemle

Ezer önkormányzat kontroll nélkül. Bebetonozott, előléptetett pártkáderek. Tervezze meg családja költségvetését! Lassan éled a kkv-hitelezés. Címek a reggeli lapokból.

 A Népszabadság arra emlékeztet, hogy egy éve szűnt meg az önkormányzatok törvényességi ellenőrzése. Jelenleg a települések harmadának helyi szintű jogalkotásáról - így az esetleges jogszabálysértő döntéseikről - semmit sem tudni. Abszurd és kártékony ez a helyzet - mondta a lapnak Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára, hozzátéve: minél előbb vissza kell állítani a képviselő-testületek működésének kontrollját.

A Magyar Nemzet szerint több száz millió forintjába kerülhet az adófizetőknek, hogy a szocialista kormányzat gőzerővel folytatja a kormányzati pártkáderek bebetonozását, zsírosabb állások osztogatását. A lap megtudta, hogy az oktatási tárcánál a március 1-én életbe lépő kinevezési moratórium előtt Hiller István miniszter az összes osztályvezetővel, valamint ötven, a tárcához tartozó intézmény vezetőjével a kormányzati cikluson jócskán túlnyúló megbízási szerződést kötött. Ha az új szakminiszter nem kíván együtt dolgozni e gárdával, több száz milliós fájdalomdíjat kell fizetnie.

Az Index azt írja, hogy Amerikában és Nyugat-Európában már a neten tervezik családi költségvetésüket a háztartások, itthon még asztali változatban sincs olyan szoftver, amit szinkronizálni lehetne a bankszámlánkkal és hitelkártyánkkal. Volt már rá kezdeményezés, de elbukott a bankok ellenállásán, pedig a kockás füzet, de egy Excel tábla is a múlt a fejlett országokban.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy továbbra is viszonylag gyenge kereslet jellemzi a kis- és középvállalkozói hitelek piacát, és elsősorban a likviditást segítő, rövid lejáratú konstrukciók iránt élénk az érdeklődés. A válság hatásai jól látszanak a legfrissebb statisztikákon is: a pénzügyi felügyelet adatai szerint a hazai kkv-knál kint lévő hitelek állománya szeptember végén alig haladta meg a 3500 milliárd forintot, ez bő 7 százalékkal elmarad a 2008. decemberitől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×