eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Fidesz a BKV-tarifaemelés visszavonását kezdeményezi

A fővárosiak érdekében február 1-től életbe lépő BKV-tarifaemelés visszavonását kezdeményezi a Fidesz, az MSZP fővárosi frakcióvezetője szerint ez csak egy népszerűség-nővelő javaslat.

 A február 1-től életbe lépő BKV-tarifaemelés visszavonását kezdeményezi a Fidesz - mondta az InfoRádiónak az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezető-helyettese. György István hozzátette: nem a népszerűségük, hanem a fővárosiak érdekében javasolják ezt.

"Nem sok reményt fűzök ahhoz, hogy ezt a javaslatot elfogadja a közgyűlés, de kötelességünk benyújtani. Steiner Pál nyilatkozata a következetesség minimumát is nélkülözi, hisz ők voltak azok akik, tavaly leszavazták a tarifaemelést." - mondta.

György István szerint a Fővárosi Önkormányzat a BKV-sztrájk miatt is tartozik annyival az utasoknak, hogy a már ma is drága jegyek és bérletek árát nem emeli tovább. Szerintük a fővárosnak nincs erkölcsi alapja a bérletek és jegyek árának emelésére.

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője azt mondta az InfoRádiónak, hogy a Fideszes politikusok nem racionális érvek miatt, hanem a népszerűségük növelése érdekében javasolják a február 1-től érvénybe lépő BKV-tarifaemelés visszavonását.

"Nincs okunk arra, hogy változtassunk az álláspontunkon, mert a sztrájk nincs összefüggésben a viteldíjakkal. A sztrájk a munkáltató és a a munkavállalók közötti konfliktus volt" - érvelt Steiner Pál.

Kiemelte, hogy a szocialista politikusok nem támogatják a fideszes javaslatot, és nemmel szavaznak, ha lesz ilyen indítvány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×