INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Sosem látott tisztogatásba kezdhet az új kormány - lapszemle

Infostart / InfoRádió
Példátlan átrendeződés várható az állami intézményeknél - írja a Népszabadság. A lap szerint a várható kormányváltáskor az új kormány eddig sosem látott tisztogatásba kezd majd. Nem csak a miniszterek és az államtitkárok számíthatnak arra, hogy útilaput kötnek a talpukra, szinte senki nem érezheti magát biztonságban.

A Magyar Nemzet szerint a vagyonadó-kalkulátor már rég elkészült, de a Pénzügyminisztérium eddig nem engedélyezte a számológép közzétételét. A lap információi szerint ma véget ér a titkolózás, és nyilvánosságra hozzák az eddig rejtegetett kalkulátort.

Tömegesen kérik vissza a Windows árát az olaszok - írja az index.hu. Csoportos perben követelik a terméket nem használó vásárlók a Windows-adóként is emlegetett összeg visszafizetését a PC-gyártóktól. Eddig körülbelül kétezer, javarészt linuxos felhasználó csatlakozott ahhoz a csoportos perhez, amelyet egy olasz fogyasztóvédelmi szervezet indított a gyártók ellen a számítógépekre előtelepített, de nem használt Windowsok árának visszatérítését követelve.

Az előzetes adatok szerint a jogosultak csak 45 százaléka lépett vissza az állami nyugdíjrendszerbe - írja a Napi Gazdaság. A pénztárak által közölt, illetve a lap által becsült adatok alapján a mostani mozgások mintegy 50 milliárd forintot pótoltak vissza a tb-be, egyúttal ennyit vesztettek a kasszák.

A Világgazdaság szerint a vagyonosodási vizsgálatok száma csökken, az e körül folyó viták intenzitása viszont nem. Egy adószakértő szerint az APEH fiktív forráshiány alapján állapít meg komoly bírságokat. A saját folyószámlájára történő befizetéseket ugyanis vagyongyarapodásnak tekinti.

A portfolio.hu dermesztő lakáshiteles fejleményekről ír. A betéti kamatok esése miatt csökkent a forintbetétek népszerűsége novemberben, miközben a forinthitelezés továbbra is gyászosan alacsony szinten volt Magyarországon - derül ki a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb lakossági statisztikáiból. Sőt, a korábbi hónapokhoz hasonlóan elmondható, az új lakás- és forinthitelek összege nem volt még ilyen alacsony szinten azóta, amióta a portfolio.hu a hitelezési statisztikákat vezeti. Mindez azt mutatja, bár szabályozási szempontból hangosak voltak az elmúlt hónapok a magyar hitelpiacon, maga a piac pangott, ss a bankok egyelőre nem nyitották meg hitelcsapjaikat.

Kapcsolódó hang

Lapszemle 1.
 


Lapszemle 2.
 


Gazdasági lapszemle
 


A címlapról ajánljuk