eur:
394.74
usd:
371.29
bux:
65904.68
2024. április 16. kedd Csongor

Szollár Domokos vitatkozik Répássy Róberttel

A kormányszóvivő szerint Magyarország stabilitásának megőrzését illetve megteremtését szolgálta a fontos állami szervek, intézmények vezetőinek kinevezése, ami gazdasági válság esetén különösen fontos.

Szollár Domokos arra reagált, hogy a Fidesz frakcióigazgatója azt mondta: kormányra kerülésük esetén meg fogják találni annak jogszabályi eszközeit, hogy ne töltsenek be fontos funkciókat MSZP-s káderek.

Répássy Róbert a józan ésszel és az alkotmánnyal is ellentétesnek tarja, hogy a vezető megbízású köztisztviselőket hat évre nevezik ki, hiszen a végrehajtó hatalom, a kormány legfeljebb négy évre kap megbízatást. A kormányszóvivő hangsúlyozta: a mindenkori kormány feladatai közé tartozik, hogy vezetőket nevezzen ki, és a mostani kinevezések döntően a mandátumok lejárta miatt történtek.

Szollár Domokos álláspontja szerint az ország alkotmányos berendezkedésének egyik fontos alapelve, hogy az állami szervek vezetőinek megbízatása hosszú időtartamra vonatkozik, átnyúlik kormányokon is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×