eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lányi András: Védjük meg a saját végvárainkat!

Széleskörű társadalmi támogatottságra lenne szükség ahhoz, hogy Magyarország akár önállóan is elindulhasson a fenntartható fejlődés útján, mondta Lányi András, az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja. Hozzátette, a támogatottság eléréséhez jó alap lehet a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsa által kezdeményezett társadalmi párbeszéd.

Magyarországon nincsen széleskörű társadalmi támogatottsága annak, hogy a kormány vezetésével az ország elinduljon a fenntartható fejlődés útján - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja, aki hozzátette: előbb egy nyilvános társadalmi párbeszédre van szükség, amelyet a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsa kezdeményez is.

Lányi András szerint a globális klímakérdés egy összetett probléma, amit az egész emberiségnek kell megoldania, de az egyén addig foglalkozhat saját, helyi környezetével.

Védjük meg saját végvárainkat. Környezetünk megóvásával, természeti, kulturális és szociális kincseink gyarapításával rögtön és helyben tudunk jobb életet teremteni magunknak - fogalmazott a közíró.

Illúziók nélkül

Ne legyenek illúzióink, a világ nagyhatalmai nem fognak változtatni azon a hatalmi konstrukción, amelynek az alapja az önpusztító növekedés - véli a kudarcos koppenhágai klímacsúcsról Lányi András, aki hangsúlyozta: a jelenlegi világgazdasági és politikai rendszert radikálisan át kellene alakítani, hogy megállítsuk a globális felmelegedést, és élhetőbbé váljon a világ.

Mint fogalmazott, a mostani világgazdaság arról szól, hogy minden ország verseng a befektetők kegyeiért, és a pénz oda vándorol, ahol a legkönnyebben lehet haszonra szert tenni. Ennek a helyzetnek a nemzetközi tőkemozgások ellenőrzése és csillapítása nélkül nem lehet véget vetni - fűzte hozzá.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×