eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fákat csavart ki a szél a téli viharban

Elsősorban kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz és vízszivattyúzáshoz riasztották a tűzoltókat az elmúlt éjszakai viharos szél miatt - közölte a katasztrófavédelem és a tűzoltóság.

A viharos időjárás miatt országszerte 35 esetben riasztották a tűzoltókat, általában kidőlt fákhoz, vízszivattyúzáshoz kellett kivonulniuk. A legtöbb riasztás Pest megyében volt - mondta Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Korábban az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek narancssárga riasztást rendelt el az ország három régiójára: először Közép-Magyarországra, majd a Dél-Dunántúlra és a Dél-Alföldre is.

Dobson Tibor, a fővárosi tűzoltóság főosztályvezetője azt közölte: Budapesten pénteken mintegy 50 riasztást kaptak, amelyből körülbelül tíznél az erős szél miatt keletkezett károkhoz kellett segítséget nyújtaniuk. Általában leszakadt faágakhoz, illetve vízszivattyúzáshoz és megrongálódott kéményhez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×