eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Elöntötte a víz Észak-Magyarországot

Több mint 200 kilométeren van árvízvédelmi készültség Észak-Magyarországon. A Sajó 68 kilométeres szakaszán már a harmadfokú riasztást is kiadták, az Ipoly áradása miatt pedig már 27 embert kellett kimenekíteni az otthonából.

Péntek este óta harmadfokú riasztás van érvényben a Sajón, miután a vízállás este elérte a 302 centimétert. A folyó Sajópüspökinél szombat reggel 340 centiméterrel tetőzött, Sajószentpéternél vasárnapra várják a legnagyobb vízállást 330 centiméterrel - közölte Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság osztályának vezetője.

A Sajó áradása miatt már a 2523-as számú út Putnok és Borsodbóta közötti szakaszát is le kellett zárni, mivel a folyó elöntötte a területet. Az arra közlekedők Ózd, illetve Királd, valamint Sajóvelezd felé kerülhetnek. Szombat délután három órától a Sajóivánka és Sajókaza közötti út egy szakaszán sem lehet közlekedni.

A Tarnán szombatra virradóra másodfokúra emelték a készültséget, tekintettel a tarnamérai mértékadó vízmércén a továbbra is áradó jellegű 310 centis vízállásra.

A Bódva 270 centiméteres rendkívül magas vízállással tetőzött szombat hajnalban Hídvégardónál, ott szintén gyors és jelentős árhullám vonult le.

El kellett hagyniuk az otthonukat

Szombat hajnalban az Ipoly is kilépett a medréből Ipolytarnócnál; a Nógrád megyei településen 28 embert kellett kimenekíteni otthonából - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Szentes György elmondta: az áradás miatt nyolc ház van veszélyben, amelyből négyet körbevesz a víz, négynek pedig a kertjén folyik keresztül. Az éjszaka kimenekített 27 embert az önkormányzat, illetve a katasztrófavédelem a helyi óvodában helyezte el, ellátásukat biztosítják - közölte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×