eur:
389.6
usd:
361.95
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szilveszteri tűzijáték: változtak a szabályok

A rendőrség tájékoztatása szerint az idén is december 28-tól 31-ig lehet pirotechnikai eszközöket vásárolni a szilveszteri mulatságokhoz. A szerkezeteket az óév utolsó és 2010 első hat órájában szabad felhasználni.

Továbbra is tiltott petárdákat forgalmazni. A termékeken fel kell tüntetni, hogy a fel nem használt darabokat mikor, hol és milyen feltételekkel veszik vissza az újév első öt munkanapján.

Figyelmeztettek arra is, hogy pirotechnikai eszközöket továbbra sem szabad felügyelet nélkül, zárt helyen, vagy olyan helyen hagyni, ahol gyerekek hozzájuthatnak, ahogy tilos az ilyen áruk megbontása is.

Az év első 9 hónapjában a rendőrség összesen 2,1 millió petárdát, 227 ezer rakétát, 89 ezer bombát és 28 ezer más pirotechnikai eszközt foglalt le; ezek összesen csaknem 30 tonnányi hatóanyagot tartalmaztak.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×