eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Oszkó: szigorú intézkedési tervet kell végrehajtania a BKV-nak

A pénzügyminiszter szerint szigorú intézkedési tervet kell végrehajtania a BKV-nak ahhoz, hogy hozzájusson a kormánytámogatáshoz.

Oszkó Péter azzal összefüggésben nyilatkozott, hogy a kabinet és a főváros kedden megállapodott a közlekedési vállalat finanszírozásáról. Demszky Gábor főpolgármester akkor elmondta: a kormány több részletben, összesen 23 milliárd forinttal segíti a BKV működését. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a támogatások feltétele a legalább az infláció mértékét elérő tarifaemelés, valamint az, hogy a főváros is növeli a BKV támogatását legalább 5 milliárd forinttal.

Amennyiben ez februárig megvalósul, a kormány átutalja a támogatás első részletét, a következőt pedig akkor folyósítja, ha az áprilisi kimutatások igazolják az üzleti terv megvalósíthatóságát. A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén elfogadta a BKV jövő évi tarifaemelését; február 1-jétől több mint 4 százalékkal nőnek a jegy- és bérletárak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×