eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hillary Clinton: "Átfogó éghajlatvédelmi megállapodást kell kötni"

Az Egyesült Államok hozzájárul egy évi 100 milliárd dolláros alap létrehozásához, amelyből az iparosodott országok a fejlődő államok klímavédelmi erőveszítéseit támogatnák 2020-tól. Ezt az amerikai külügyminiszter jelentette be a koppenhágai ENSZ-klímatanácskozáson.

Hillary Clinton részleteket nem közölt, ám azt hangsúlyozta, hogy átfogó éghajlatvédelmi megállapodást kell kötni a dán fővárosban zajló tanácskozáson. Hozzátette ugyanakkor: az amerikai ajánlat csak egy átfogó, valamennyi vezető gazdaság számára kötelező érvényű megállapodás keretei között érvényes. Az amerikai vállalással új lendületet kaptak a korábban holtpontra került koppenhágai tárgyalások.

Közben Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter a dán fővárosban azt mondta: kevés az esély arra, hogy a konferencia holnapi zárásáig megszületik egy jogilag kötelező érvényű, új megállapodás, amely a 2012-ben lejáró Kiotói jegyzőkönyv helyébe lépne. Hozzátette: a tanácskozás végéig konszenzusos döntést kellene hozni arról, hogy a jövőben milyen menetrendben folytatódjanak a tárgyalások ennek a dokumentumnak a létrejöttéig.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×