eur:
389.14
usd:
363.37
bux:
68140.61
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Dávid Ibolya elvesztette az UD-ügyben az első perét

Az MDF elnöke megsértette egykori minisztertársa, Stumpf István jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait, amikor tavaly szeptemberben a parlamentben azt állította, hogy Stumpf István megfigyeltette Dávid Ibolyát - állapította meg az ítéletében a Fővárosi Bíróság. Az MDF elnökét az UD Zrt.-vel kapcsolatos büntetőügyben még mindig nem tudta kihallgatni az ügyészség, a politikus mentelmi jogát ugyanis nem adta ki a parlament, és ő maga sem kérte annak felfüggesztését, hogy tisztázhassa magát.

A Fővárosi Bíróság a november 25-i ítéletében helyt adott Stumpf István, volt kancelláriaminiszter keresetének, amelyben az MDF elnökét perelte be a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogainak megsértése miatt. Dávid Ibolya a parlament tavaly szeptember 15-i ülésén az UD Zrt.-vel összefüggő megfigyelési botrány kapcsán azt mondta, hogy Stumpf István figyeltette őt.

A bíróság ítélete szerint az MDF elnöke ezzel azt a hamis látszatot keltette, Stumpf István megrendelésre szállított, kreált bizonyítékok felhasználásában vett volna részt azért, hogy beavatkozhasson egy másik párt életébe, és lejárassa, illetve eltávolítsa az MDF éléről Dávid Ibolyát. A politikus a hétfői közleményében bocsánatot kért az egykori kancelláriaminisztertől.

Az InfoRádió megkereste Stumpf Istvánt, aki bár nyilatkozni nem akart, de annyit elmondott, hogy "Örülök, hogy lezárult, és a nyilvánosság előtt is bebizonyosodott, hogy teljességgel alaptalan volt az ellenem irányuló vádaskodás."

A Századvég Alapítvány elnöke szerint elkerülhető lett volna mindez, ha Dávid Ibolya felhívja őt telefonon, és a normális Magyarország szellemében jár el. Az UD Zrt.-vel összefüggő nyomozás részeként az ügyészség személyes adatokkal való visszaéléssel, és kényszerítéssel vádolja Dávid Ibolyát, az MDF elnökét, és a párt helyettes vezetőjét, Herényi Károlyt.

A vádhatóság azonban még kihallgatni sem tudja a két politikust, országgyűlési képviselőként ugyanis védi őket a mentelmi jog, amit a parlament szakbizottságának javaslatára az Országgyűlés október 19-én nem függesztett fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×