eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Mráz Ágoston Sámuel: Csak ideiglenes az egység az MSZP-ben

A Nézőpont Intézet munkatársa szerint az országgyűlési választásokig tart majd az MSZP belső egysége, a várható vereség ugyanis újabb viszálykodást eredményezhet. Mráz Ágoston Sámuel hozzátette: egyelőre nem látszik, hogy a szocialisták milyen üzenetekkel szeretnék megfogni törzsszavazóikat, és a pártból kiábrándultakat.

Mesterházy Attila jelölésével csak egy ideiglenes kompromisszum köttetett az MSZP-ben - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója, hozzátéve: a párt szombati kongresszusán nem teremtődött meg a hosszú távú egység, mert számos konfliktus maradt.

Mráz Ágoston Sámuel szerint április ugyan egységes marad a szocialista párt, de a választások után szembe kell néznie a széthúzó erőkkel, a választási vereség magyarázataival és okaival.

Gyurcsány és Mesterházy, a két rivális


Könnyen elképzelhető, hogy a választások után, amikor az MSZP ellenzéki pártként frakcióvezetőt választ, Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila újra riválisai lesznek egymásnak - mondta az elemző, aki felhívta arra a figyelmet, hogy a volt kormányfő 2006-ban maga nevezte könyvében riválisának az MSZP miniszterelnök-jelöltjét.

Mráz Ágoston Sámuel hangsúlyozta: bár a szocialista párt kampányolhat a távhődíj és a személyi jövedelemadó csökkentésével, ez valószínűleg kevés lesz a kiábrándult szavazók visszacsábítására.

2006-ban 2,3 millió szavazója volt az MSZP-nek, mostanra a legoptimálisabb közvélemény-kutatások szerint is legfeljebb egymillió aktív szavazója van. Az elemző szerint egyelőre nem látszik az az üzenet, amellyel ezt a másfél millió kiábrándult vagy átpártolt szimpatizánst vissza tudja szerezni az MSZP.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×