INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Ma eldől Bokros és Mesterházy sorsa

InfoRádió / MTI
Miniszterelnök-jelöltet választ, dönt az országos listáról és a választási programról szombaton az MSZP legfelső döntéshozó testülete, a kongresszus. Az MDF pedig országos választmányi ülést tart, ahol döntenek Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltségéről.

A Budapesten, a Hungexpón tartott MSZP-tanácskozás délelőtt zárt üléssel kezdődik, ahol először a választási programról, majd Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltségéről, végül az országos listáról döntenek.

A párt országos elnökségének és választmányának közös, a miniszterelnök-jelöltre, illetve az országos listára vonatkozó javaslatáról titkosan voksol a hatszáz küldött. A szavazás akkor eredményes, ha az elnökség és a választmány közös javaslata megkapja a szavazatok több mint felét.

A kongresszuson beszédet mond a megválasztott miniszterelnök-jelölt mellett Bajnai Gordon kormányfő és Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke is.

Az MDF-ülés napirendjén Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltségéről való döntésen kívül szerepel egy politikai helyzetértékelés, valamint egy tájékoztató is az MDF választási programjának előkészületeiről.

A szombati ülésen valószínűleg még nem döntenek a párt országos listájáról. Az - az MTI szerint - leghamarabb január közepére állhat össze.

Makay Zsolt, az MDF választmányi elnöke az MTI-nek korábban azt mondta: az MDF országos elnöksége dönt arról, hogy a párt országos listáján ki hol szerepel; a végső szót a lista egészéről az országos választmány mondja ki.

Az országos választmányi ülésen jelen lesz az MDF vezetésén és a választmányi tagokon kívül maga az érintett, Bokros Lajos is, aki felszólal a tagok előtt.

A címlapról ajánljuk