INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Újabb két magyar haláleset újinfluenza miatt - Aligha kell bezárni minden iskolát

InfoRádió / MTI
Újabb két haláleset történt az új influenzavírus miatt - jelentette be Molnár Kornélia tisztifőorvos-helyettes pénteken. Azt azonban nem tartja valószínűnek, hogy az ország összes iskoláját be kellene zárni a járvány miatt.

Molnár Kornélia tájékoztatása szerint egy 55 éves Szolnok megyei férfi és egy 73 éves román nő az áldozat, mindkettejüket kórházban ápolták keringési zavarokkal; információk szerint beoltva egyikük sem volt.

Az egyik esetben már igazolták az új influenzavírus jelenlétét, a másik esetet még vizsgálják.

Magyarországon október közepéig a vírus felbukkanása óta 283 esetben igazolták az új vírus jelenlétét.

A szakértő ugyanakkor nem tartja valószínűnek, hogy az újinfluenza járvány miatt olyan döntés születne, hogy az ország összes iskoláját be kell zárni. Molnár Kornélia ezt a járvány jellegével magyarázta.

Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkára a sajtótájékoztatón elmondta: ahol eddig a vírus miatt tanítási szünetet rendeltek el, ott várhatóan hétvégén vagy a kötelező tanítási órákon túli tanítással pótolják a kieső napokat.

Kifejtette: egy esetleges országos járvány esetén az oktatási tárca vezetője mérlegeli, hogy a kieső tanítási napokat azok átrendezésével, a szünetek átalakításával vagy a tanév meghosszabbításával pótolják-e.A címlapról ajánljuk