eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hatezer önkiszolgáló terminált tervez a Szerencsejáték Zrt. - lapszemle

Ismét dolgozik egy önkiszolgáló terminálokból álló hálózat kiépítésén a Szerencsejáték Zrt. - írja a Népszabadság a birtokába került dokumentumokra hivatkozva. Az elképzelések szerint az évek folyamán egy óriási, 6 ezer egységből álló lánc jönne létre.

A napilap emlékeztetett: a vállalatnál egyszer - az év elején - már elvetették az önkiszolgáló terminálokból álló új hálózat tervét, akkor, amikor kiderült, hogy a pályáztatási eljárásban a sörédi Conseuro Kft. került az élre. A cég egyik tulajdonosaként a Magyar Lízing Társaság Kft.-t lehetett fellelni, amelynek 2002-től kezdődően csaknem három évig felügyelőbizottsági tagja az a Király György volt, aki jelenleg a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgató-helyettese. A mostani projekttel azonban a Nemzeti Vagyontanácsnak akadtak kifogásai - jegyzi meg a cikk.

Az eredeti elképzelések szerint már dolgozniuk kellene a munkagépeknek a Kossuth téren, hogy ott mélygarázs és új közpark létesüljön, de a fővárosi önkormányzat cége, a Parking Kft. máig nem kapta meg az építési engedélyt, mert csak hiányos tervdokumentációkat tudtak beadni - olvasható a Magyar Nemzetben, amely szerint így éveket késhet a beruházás. A lap azt írta: az V. kerület jegyzője és a nevében eljáró építési osztály vezetője azért szüntette meg a Parking Kft. kérésére indított építési engedélyezési eljárást, mert a cég többszöri felszólítás ellenére sem tudta bemutatni a teljes körű tervdokumentációt és a szükséges engedélyeket. A Magyar Nemzet információi szerint a csatornázási művek, az áramszolgáltató, de a környezetvédelmi és természetvédelmi hivatal hozzájárulását sem sikerült megszereznie a Parking Kft.-nek. Az építkezés során ugyanis a területen levő fákat is átültették volna, ami engedélyköteles. A cég a Kossuth téri szobrokat is elbontotta volna ideiglenesen, így a Rákóczi-szobrot, az Országzászlót és az '56-os síremlékművet is. Az építési engedélyezési eljárás megszüntetéséről szóló végzés nem jogerős, az ellen a cég 15 napon belül fellebbezhet a Közép-Magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatalnál.

Majdnem 20 milliárd forinttal drágult újra a metró összköltsége a most elkészült negyedéves metrójelentés szerint - tudta meg az Index. Az okok: kisebb uniós támogatás, áfaemelés, árfolyamváltozás. A hírportál birtokába került legújabb metrójelentés szerint a projekt várható összköltségét 2009 augusztusában vizsgálták felül. A számítások során figyelembe vett tényezők hatására az I-II. szakasz együttes projektköltsége 516 753,6 millió forintról 533 222,1 millió forintra emelkedett.

A katasztrofális első félévet követően megnyugodtak a kedélyek az európai autógyárak háza táján, a legfrissebb értékesítési adatok bizakodásra adnak okot - írja a Napi Gazdaság. A roncsprémiumok ideje lassan lejár Európában, annak fő haszonélvezői, a tömeggyártók lényegesen kedvezőbb helyzetben várhatják a folytatást, a lusuxautók piaca viszont lassabban áll talpra. Az elemzői célárak azonban nemigen vannak a jelenlegi árfolyamok felett.

Tovább működnek a nemzetközi Quelle-leányvállalatok a német anyacég november elsejétől hatályos megszűnése ellenére is, és rövidesen befektetőknek értékesíthetik azokat, köztük a magyarországi céget - tudta meg a Világgazdaság. A hazai leány, a tavaly több mint három és fél milliárd forintos forgalmat lebonyolító Quelle Bt. a cég hivatalos bélyegzője szerint egyébként jelenleg végelszámolás alatt áll. Közben a 75-85 milliárd forintra becsült magyar csomagküldőpiac szereplői a számukra napokon belül elkezdődő karácsonyi szezonra készülődnek. A szakértők a válság dacára jó karácsonyi forgalomra számítanak.

Még mindig túlárazott Közép-Európa a nyugat-európai ingatlanpiachoz képest - derül ki a Portfólió interjújából, amelyet Alessandro Brondával, az Aberdeen Property Investors globális befektetési stratégájával készített. A szakértő szerint Varsó a legvonzóbb irodapiac a régióban, és a lengyel irodapiac helyreállása várhatóan gyorsabb lesz és előbb következik be régiós társainál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×