eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Tarlós: A szocialisták most kintről kiabálják, hogy bent mekkora a disznóól

Tarlós István szerint az MSZP ellenzéki pozícióból kíván nekivágni a jövő évi parlamenti és önkormányzati választásoknak, ezért mondta fel a koalíciót az SZDSZ-szel a fővárosban. A Fidesz fővárosi frakciójának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az MSZP kisomfordált a koalícióból, és most kiabál, hogy belül hatalmas disznóól van.

Az MSZP az SZDSZ-szel 15 éve kötött koalíció felbontásával szeretné azt a látszatot kelteni, hogy egyik pillanatról a másikra ellenzéki lett, amire azért volt szükség, hogy ellenzéki pozícióból kezdhesse meg a budapesti parlamenti, majd az önkormányzati kampányt - mondta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Tarlós István szerint "matematikai képtelenség", hogy a szocialisták egy ilyen hosszú együttműködés emlékét szeretnék semmissé tenni, holott ez idő alatt magukhoz ragadtak minden jogosítványt, még az ellenőrző funkciókat is. Erre példa, hogy a BKV felügyelőbizottságát egy koalíciós képviselő vezeti, a tíz tag közül pedig csupán egyetlen ellenzéki, akinek javaslatait a testületben évek óta gúnyosan lesöprik az asztalról - fűzte hozzá.

A politikus hangsúlyozta: Steiner Pál, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője, és Horváth Csaba, a BKV-ért is felelős főpolgármester-helyettes naponta kétségbeesetten kiáltozza az éterbe, hogy a gyanús fővárosi ügyek átvilágításának pártján állnak, az ellenzék és a főpolgármester azonban akadályozza ezt. Márpedig ezt a helyzetet az MSZP és Demszky Gábor állította elő - jelentette ki Tarlós István, hozzátéve: a Fidesz-frakció 2007 tavasza óta többször kezdeményezte, hogy induljon vizsgálat, javaslataikat azonban Horváth Csaba és Steiner Pál rendre leszavazta.

"A városházi és ügyészségi dokumentumok szerint az MSZP kisomfordált a koalícióból, és kiabál, hogy belül mekkora disznóól van. Ez elég sajátos elképzelés, nem tudom, mire számítanak, hogy kinek lehet ezt beadni" - mondta a politikus.

Amióta nyáron az ügyészséghez fordult az ellenzék, az pedig valamennyi benyújtott ügy esetében indokoltnak látta a nyomozás megindítását, Steiner Pál szeretne egy általános bizottságot létrehozni és vezetni, amely kivizsgálná a voltaképpen a saját irányításuk alatt történteket - magyarázta Tarlós István.

Van-e koalíció?

A fővárosi Fidesz-frakció vezetője szerint nem egyértelmű, hogy van-e most koalíció a fővárosi vezetésben: "attól függ, hogy mit tekintünk a koalíció felbomlásának. Ha elfogadjuk azt, hogy Burány Sándor és Steiner Pál írt erről egy levelet Demszky Gábornak, akkor pro forma lehet azt mondani, hogy nincs (...). Azonban, ha de facto nézzük: én még olyan kilépést nem láttam koalícióból, hogy közben a kilépő partner főpolgármester-helyettesei intenzíven intézkednek és utasításokat adnak, a helyükön ülnek a tanácsnokaik, a bizottsági elnökeik, a felügyelőbizottsági és igazgatótanácsi tagjaik. Azon kívül, hogy bejelentették a kilépést, még miből derül ez ki?"

A távozóknak november 20-ig kell átadni feladataikat az utódjaiknak, Tarlós István szerint azonban az MSZP-s tisztviselők mostani intézkedései nem ebbe a folyamatba illeszkednek, hiszen az átadás-átvétel nem tarthat ennyi ideig. A politikus megjegyezte: nem tudja, mi lehet a mostani intézkedések tartalma, hiszen az ellenzéket ezekbe nem avatták be.

Hanganyag: Exterde Tibor

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×