eur:
387.81
usd:
357.66
bux:
68390.95
2024. május 17. péntek Paszkál

Hétvégi meglepetés: jön az esőkabátos kirándulóidő

Változékony, de enyhébb időjárásra lehet számítani a hétvégén - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Vadász Vilmos hozzátette: csapadék is várható, ennek ellenére érdemes kimenni a szabadba.

Mozgalmas és változékony, de az átlagosnál enyhébb időjárásra számíthatunk a következő napokban egy mediterrán ciklonnak köszönhetően - mondta az InfoRádiónak Vadász Vilmos meteorológus.

A hétvégén akár 15 Celsius-fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt majd a nap, de többször lesz erősen felhős vagy borult az ég - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Szombaton délelőtt, főleg az ország nyugati és középső területein lehet eső, vasárnap és hétfőn azonban már nem valószínű jelentős mennyiségű csapadék. Párás lesz azonban a levegő, hajnalban ködfoltok is kialakulnak majd - magyarázta.

A jövő hét elejétől napról napra csökken majd a hőmérséklet, ám nem süllyed az átlagos értékek alá. Kedden a hajnali órákban 4-9, napközben 11-16 Celsius-fokra számíthatunk - fűzte hozzá Vadász Vilmos.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×