eur:
402.1
usd:
366.1
bux:
74032.43
2024. október 8. kedd Koppány

Orbán: Példát mutatott az U20-as válogatott és a Debrecen

Példát mutatott az U20-as válogatott és a Debrecen klubcsapata a nemzeti futball válogatottnak - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója. Hozzátette, a mostani utánpótlás színvonala alapján nem elképzelhetetlen, hogy 8-10 év múlva a válogatott hasonló sikereket ér el, mint most az U20-as csapat.

Sokat jelent Magyarországnak, hogy az egyik nemzeti hőséről, Puskás Ferencről neveztek el egy labdarúgó díjat - emelte ki a Fidesz elnöke a Magyar Televízió reggeli műsorában. Mint fogalmazott, annál jobb benyomást nem tehet egy ország, hogy a szebbik arcához tartozó legnagyobb hősére minden évben emlékezteti a világot. A Puskás-díjat minden évben a legszebb gól szerzőjének ítéli oda a FIFA.

A pártelnök azt mondta, példaszerű, ahogy az U20-as válogatott és a Debrecen focizott, és majd egyszer a nemzeti válogatottnak is így kellene játszania. Úgy nem lehet futballozni, hogy csak ne kapjunk ki nagyon, el kell hinni, hogy bár az ellenfél talán jobb erőkből áll, de a meccsen bármi megtörténhet - fejtette ki.

Orbán Viktor hozzátette, a jelenleg működő akadémiáknak köszönhetően 8-10 év múlva a nemzeti együttes is hasonló sikereket érhet el, mint most a 20 év alattiak válogatottja.

A Fidesz elnöke szerint eltorzítja a futballt, ha túl sok idegenlégiós játszik egy csapatban, ugyanis a futball szerinte nemzeti alapon szerveződő kultúra, amit meg kell őrizni.

Hozzátette, szerinte nem ütközik uniós szabályokba az, hogy limitálni akarják a csapatban játszó idegenlégiósok számát. Hosszú jogvita várható ezzel kapcsolatban az Európai Unión belül, hogy kizárólag a munkaerő áramlására, vagy a kultúrára is vonatkozó jogszabályok az érvényesek - emelte ki a volt kormányfő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×