eur:
399.84
usd:
364.87
bux:
74308.07
2024. október 9. szerda Dénes

Overdose az idén már nem versenyez

A Népszabadság szerint immár biztos, hogy Overdose ebben a szezonban semmilyen versenyen nem áll rajthoz, beteg lábát továbbra sem szabad terhelni, egyelőre még az istállóból sem mehet ki.

Mikóczy Zoltán fő tulajdonos sem nevezi már újabb versenyekre, ahogyan azt még a nyáron is tette. A fiatal csődör újra és újra kiújuló betegségei miatt majd fél éve nem fut, sőt míg korábban a szabadban lábadozott, orvosai az utóbbi hetekben újra "szobafogságra" ítélték. Ma már a bokszajtót sem szabad túl gyakran rányitni, nehogy valami indokolatlanul megzavarja a nyugalmát.

A Magyar Nemzet megtudta, hogy a Honvédelmi Minisztérium bruttó hatvanhárommillió forintot költött el szeszes italok beszerzésére ebben az évben. Ebből mintegy háromszáz hektoliter italt vásároltak a HM Rekreációs és Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. által fenntartott szállodáknak, illetve a Stefánia-palotának. A szaktárca azt állítja, hogy a beszerzés célja nem a reprezentáció, hanem a rekreáció.

Az Index rámutat, hogy bár ingyen jár a H1N1-vakcina a gyereket váró nőknek, nem tudni, milyen hatással van az oltóanyag a szervezetükre. Az ÁNTSZ az oltóorvosokra bízza az előnyök és a lehetséges kockázatokat mérlegelését, ebben azonban hivatalos ajánlásokkal nem segíti a munkájukat. Az oltóanyag részletes alkalmazási leírásából ugyanis nem derül ki, hogy milyen hatással van a terhes nőkre a szérum.

A Világgazdaság azt írja, hogy októbertől ismét kapható az államilag támogatott forinthitel, a bankok azonban nem rohanták le akciós ajánlataikkal a lakosságot. Mindössze három hitelintézet vette fel eddig termékpalettájára az új konstrukciót, igaz, a korábbiaknál is jóval szigorúbb feltételek miatt komoly kihelyezésekre ennél a hiteltípusnál már nem is lehet számítani.

A portfolio.hu-n az olvasható, hogy hétfőn elfogadta az Országgyűlés a régóta várt Idősügyi Nemzeti Stratégiát (INS), aminek a farvizén végre valahára az idősügyi törvény is megszülethet. A Magyarországon uralkodó áldatlan állapotok és az egész világon megfigyelhető társadalom-öregedési tendenciák miatt van szükség külön stratégiára, sőt ezt megfejelve törvényi védelem sem ártana, az alkotmány ugyanis csak nagyon szerényen fogalmaz

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×