eur:
399.84
usd:
364.87
bux:
74308.07
2024. október 9. szerda Dénes

Megalázta a kormány a siket sportolókat

Hiába ismerte el törvény formájában is a kormány, hogy a siket sportolók eredményei ugyanolyan értékűek, mint az épeké, a gyakorlatban épp az ország vezetői alázzák meg a kiváló siket olimpikonokat.

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára emlékeztetett: ezek a fiatal sportolók büszkévé tették Magyarországot, elkápráztatták a világot is. Bajnokként, példaképként kellene rájuk tekinteni. Molnár Zoltán a Magyar Nemzetben üzent a kormányzati szerveknek, hogy méltatlan volt a siket olimpikonokkal szemben, amit tettek, és megalázó azokkal az emberekkel szemben, akik őket támogatták. Hozzátette: a siket sportolók munkája és eredményei mögött rengeteg önerő van, mivel csak csekély állami támogatásra számíthattak.  A kormány által biztosított csekély összegen felül a családok, a MOB félmilliós anyagi támogatásán és néhány szponzor támogatásán múlt, hogy sikeres sportolóink egyáltalán kijuthattak a XXI. Nyári Siketlimpiai Játékokra - mondta főtitkár.

A magyar siketsportolók az év legfontosabb versenyén Tajvan fővárosában, Tajpejben,a szeptember 15-én befejeződött világversenyen két arany- és három bronzérmet szereztek. Hazatérésük után a Szociális és Munkaügyi Minisztérium ajándékokkal jutalmazta őket, így az Új Magyarország fejlesztési terv logójával ellátott baseballsapkával és pólóval, valamint egy felfújható, szintén a kormányt reklámozó gumilabdával. Molnár Zoltán hozzátette: a siket sportolók ajándékkosarába mindezeken túl jutott még egy-egy műanyag Start-kártya-tartó, műanyag fésű, két műanyag toll, egy notesz, kis csavarhúzószett, valamint sörnyitó kulcstartó is.

Molnár Zoltán most Kósa Ádámmal, a Fidesz európai parlamenti képviselőjével együtt azt javasolja: a kormány kérjen elnézést a magyar siketlimpikonoktól, és egyben jutalmazza is meg őket a törvény szerint járó módon.


Kósa Ádám - jelenleg is aktív sportolóként egy siketekből álló csapat kapitánya - pedig kész közös asztalhoz ültetni a sportszövetségeket és a kormány képviselőit.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×