eur:
399.84
usd:
364.87
bux:
74308.07
2024. október 9. szerda Dénes

Magyar mentőcsapatok indultak Szumátrára

A földrengés után két napig még van esély arra, hogy élő embert találnak a romok alatt - mondta az InfoRádiónak Balázs László, a Baptista Szeretetszolgálat kutyás mentőcsapatának vezetője, mielőtt ma kora reggel útnak indultak Szumátrára. Indonéziában 24 órán belül két nagyobb erejű földrengés is volt.

Magyar mentőcsapatok utaztak Szumátra szigetére, ahol az ENSZ adatai szerint már 1100 halálos áldozata van a szerdai, a Richter-skálán mért 7,6-es erősségű földrengésnek. A magyar kormány 12 fős speciális alakulata mellett a Baptista Szeretetszolgálat 17 fős kutyás kereső- és mentőcsapata az indonéz hatóságok kérésére indult a térségbe.

Balázs László, a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapatának vezetője az InfoRádióban a reggeli indulás előtt elmondta: a térségbe küldött kutyás- és műszaki mentők a megérkezés után már órákon belül elkezdhetik a munkát és várhatóan 4-7 napot töltenek a rengés helyszínén.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által felkészített csapat 5 napra elegendő élelmiszerrel, ivóvízzel és gyógyszerrel felszerelkezve indul útnak, és szintén várhatóan 4-6 napot tölt a részére kijelölt mentési zónában.

Az indonéziai szigeten tegnap reggel újabb, ezúttal a Richter-skálán mért 6,8-es erősségű földmozgás volt. Padangban, Nyugat-Szumátra tartomány székhelyén 500 épület dőlt össze; a romok alatt még rengetegen vannak, így félő, hogy tovább nő a halottak száma. A mentést akadályozza a heves eső és az áramkimaradás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×