eur:
399.03
usd:
364.8
bux:
0
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Meghalt a kórházról kórházra küldözgetett beteg

Meghalt az a férfi, akit vérző gyomorral kórházról kórházra küldtek a hét elején Budapesten. A RTL Klub Híradója úgy tudja: a férfit hétfőn a mentők a Péterfy Sándor utcai kórházba vitték, onnan azonban továbbküldték az egyesített Szent László és Szent István kórházba.

A csatorna szerint ez az egyik olyan intézmény, amit az Egészségügyi Minisztérium egy hónapja másik nyolc kórházzal együtt kijelölt a sürgősségi ellátásra, és ezekből a kórházakból elvileg nem küldhetnek tovább sürgős beteget. A férfit azonban a Szent István kórház orvosa innen is tovább küldte.

Egyre rosszabbul lett, így - ahogy az orvos tanácsolta - a család saját kocsiján indult el a beteggel a harmadik kórházba. A férfi az autóban elvesztette az eszméletét, és végül a mentők visszavitték a Péterfy Sándor utcai kórházba, ahol másnap meghalt. A Szent István kórházban belső vizsgálatot kezdtek, az Egészségügyi Minisztérium pedig felkérte az egészségbiztosítási felügyeletet, hogy sürgősen vizsgálja ki a történteket.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×