INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Gyurcsány-blog: A szocialistáknak nem egymással kell vitatkozniuk

InfoRádió / MTI
Gyurcsány Ferenc szerint a szocialistáknak a jelenlegi időszakban nem az esetleges belső vitákkal kell foglalkozniuk, küzdelmet a jobboldallal szemben kell folytatniuk.

A küzdelmet most nem az MSZP-n belül, hanem a jobboldallal szemben kell folytatni; most együtt maradni, kormányozni, dolgozni, az igazunkért megküzdeni, kampányolni kell - véli a volt miniszterelnök pénteki bogbejegyzésében.

Szerinte a balliberális nemzeti progresszió ügyét az MSZP-n kívül talán senki sem tudja majd képviselni a következő parlamentben.

Úgy látja: nem most van a baloldal esetleges belső ideológiai, politikai vagy éppen személyi-hatalmi vitáinak ideje, a választások után lesz időszerű megbeszélni párton belül, hogy mi volt az elmúlt évek tanulsága.

"Vitapartnerei, és nem ellenfelei vagyunk egymásnak; politikai ellenfeleink a fideszes/jobbikos jobboldalon vannak" - fogalmaz az exmimiszterelnök.

Mint írja, mindennek megvan a maga ideje, "most együtt maradni, kormányozni, dolgozni, az igazunkért megküzdeni, kampányolni kell".

Saját szerepét illetően Gyurcsány Ferenc jelzi: azt tartja helyesnek, hogy leköszönt miniszterelnökként, pártelnökként egy jó ideig visszafogottan vesz részt a közéletben.

"Sokak ragaszkodása, szeretete persze jól esik, de a politika elsősorban nem személyes kérdés" - szögezi le, rögzítve: a kormánynak és a pártnak új vezetése van, őket kell erősíteni.

A volt miniszterelnök szerint az MSZP-nek most nem szabad olyat tennie, ami növeli a terméketlen belső feszültség esélyét, ami gyengíti a kormányt vagy az MSZP-t.

A címlapról ajánljuk