eur:
399.93
usd:
365.61
bux:
73934.31
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Lopják a csatornafedeleket, pedig nem sokat érnek

Eddig csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt súlyosabb baleset a közutakról ellopott, egy-két ezer forintért értékesített vasöntvény fedlapok hiánya miatt - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Csatornázási Művek szóvivője. Báthory Mariann hozzátette: idén már kevesebb fedlapot loptak el, mint a korábbi években.

A Fővárosi Csatornázási Művek szóvivője az InfoRádiónak elmondta: idén már kétszer jutalmazták meg azokat a rendőröket, akik segítettek elkapni a tolvajokat, akiknek azonban nem éri meg ellopni a fedlapokat. Báthory Mariann hangsúlyozta:  könnyen lebukhatnak, ráadásul csak pár ezer forintot kapnak a fedlapokért a felvevőhelyeken, amelyek működésüket kockáztatják, ha ilyen lopott árut vesznek át.

A Csatornázási Műveknek tavaly 30 millió forintos kára származott az ellopott csatornafedelekből, idén egyelőre 5 millió forintnál tartanak. Az elvitt fedlapokat csak úgy tudják pótolni, ha kerettel együtt újra beépítik az úttestbe, ezért darabonként akár 70-80 ezer forintba is kerülhet a pótlásuk.

A szóvivő úgy véli: nem bűnszövetkezet állhat a lopások hátterében, mert a tolvajok nincsenek tisztában azzal, hogy nem sok pénzt kapnak a fedlapokért, és hogy azok akár 60 kilósak is lehetnek.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hurrikánhelyzet Floridában: már többen meghaltak

Hurrikánhelyzet Floridában: már többen meghaltak

Az amerikai Nemzeti Hurrikán Központ közlése szerint a floridai Siesta Key közelében érte el a partot a Milton hurrikán. Kettes erősségűvé sorolták át, de így is szélsőséges szeleket és villámárvizeket okozhat. Pontos számokat még nem közöltek, de a hatóságok azt megerősítették, hogy St. Lucie megyében többen meghaltak.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×