INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Műegyetemi koncertek: csendháborítás vagy szórakoztatás?

Infostart / InfoRádió
Minden engedély rendelkezésre áll, és az előírt zajhatárértékeket is betartják a Budapesti Műszaki Egyetem évnyitó koncertsorozatán - mondta az InfoRádiónak a BME Fesztivál 2009 főszervezője. Orbán Balázs hozzátette: szerdán már csak a keddi zajszint negyedére számíthatnak a környéken élők. A Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának elnöke szerint a szervezők csak a területhasználatra kértek és kaptak engedélyt a fővárostól, a hajnalig tartó koncertekre szóló engedélyt csak a kerületi önkormányzat adhatta meg.

A mély hang és a hazatérő tömeg zavarhatta a Budapesti Műszaki Egyetem környékén élőket kedd éjszaka az intézmény évnyitó koncertsorozatán - mondta az InfoRádiónak a főszervező.

Orbán Balázs elismerte, hozzájuk is érkeztek megkeresések a Scooter együttes fellépése miatt, mivel a technocsapatnak nagy a hangigénye, de betartották az engedélyben megadott decibel határokat.

A BME Fesztivál 2009 főszervezője közölte: a rendezvényt bejelentették, és minden engedélyt megkaptak. A koncertek során egy cég végzi a hivatalos zajszintmérést, és Orbán Balázs azt ígérte, a szerda esti koncerteken már csak a keddi zajszint negyedére számíthatnak a környéken élők. Szerdán egyébként a koncert éjjel egy órakor fejeződik be, de ezt követően még lemezlovasok játszanak hajnali fél 4-ig.

A fesztivál honlapján a rendezők a sorbanállás miatt elnézést kértek, de a hangos koncertekről nem tesznek említést.

Csak parkolóra kértek engedélyt

A Fővárosi Közgyűlés városfejlesztési és városképvédelmi bizottságánál csak ideiglenes parkolóra kértek engedélyt a fesztivál szervezői - mondta a testület elnöke. Ughy Attila kiemelte: kulturális és kereskedelmi tevékenységre, valamint vendéglátásra sem érkezett kérelem, ha a koncerteket az egyetem területén belül rendezik, akkor a helyi önkormányzattal kell megállapodni az engedélyről.

Az InfoRádió megkereste a 11. kerületi önkormányzat hatósági osztályát is, ott azonban nem reagáltak megkeresésünkre.

Hanganyag: Szabó S. GergõA címlapról ajánljuk