eur:
389.8
usd:
362.81
bux:
68145
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Orbán: A büdzsé mélyíti a válságot

A jövő évi büdzsé az elmúlt húsz év legveszélyesebb költségvetése, amely nem kezeli, hanem mélyíti Magyarország gazdasági válságát - mondta Orbán Viktor a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportjának évadnyitó, zárt frakcióülése után.

"Ha ezt így elfogadja a parlament, ez azt jelenti, hogy sok iskolára kerül lakat, az egészségügyi intézmények, kórházak rendelők nem fogják tudni ellátni a betegeket. A nyugdíjasoktól ismét rengeteg pénzt vesznek el, tehát az ő életlehetőségeik is szűkülni fognak" - közölte a Fidesz elnöke a 2010-es költségvetésről, amelynek tervezetét pénteken nyújtotta be a pénzügyminiszter a parlamentnek.

Orbán Viktor elmondta, a frakcióülésen is szó volt a büdzséről, de nem ő volt az előterjesztő, hanem Varga Mihály volt pénzügyminiszter. "Az álláspontunk továbbra is változatlan: ez a költségvetés nem kezeli, hanem mélyíti Magyarország gazdasági válságát, óriási veszélyt jelent a jövőre nézve" - közölte a pártelnök. Véleménye szerint minden okuk megvan arra, hogy ezt a büdzsét elutasítsák. Emellett megjegyezte, ahogyan minden évben tették, idén is adnak be módosító indítványokat.

Arra az újságírói kérdésre, lát-e reális esélyt a költségvetés visszavonására, Orbán Viktor azt mondta: a Fidesz a visszavonást fogja követelni, hogy "mire jutunk, azt majd meglátjuk a vita végéig". Mint fogalmazott, ellenzéki pártként az a dolguk, hogy mindentől, ami rossz, megpróbálják megvédeni az országot: "a költségvetés által megtestesített rossztól akkor tudnánk megvédeni az országot teljes egészében, ha a kormány visszavonná ezt a költségvetést". Orbán Viktor pénteken a Fidesz országos gyűlésén szólította fel a kormányt a büdzsé visszavonására.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×