eur:
391.05
usd:
367.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Mindszenty Józsefre emlékeztek Körmend-Horvátnádalján

A Körmend-Horvátnádaljai templomban szentmise keretében emlékeztek meg Mindszenty József elítéléséről az esemény 60. évfordulóján. A Vas megyei település templomkertjében emlékművet állítottak a bíboros tiszteletére.

Az ünnepségen Lezsák Sándor, a Mindszenty Társaság ügyvezetője átadta a szervezet emlékérmét; az idei díjazott Juhász Judit, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettese. Mindszenty József bíborost 1948 decemberében tartóztatta le a kommunista hatalom, majd 1949-ben koncepciós per keretében életfogytiglani fegyházra ítélték. Később betegsége és a nyugati országok nyomása miatt háziőrizetbe helyezték, ahonnak 1956. október végén szabadult. A forradalom leverése után az Egyesült Államok budapesti követségének területén élt, majd 1971-ben Bécsbe távozott. Ott halt meg 1975-ben.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×