INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Középiskolai tananyagból korrepetálnak az egyetemek

Infostart / InfoRádió
Felzárkóztató kurzusokat kénytelenek indítani a műszaki és természettudományos szakokon, amelynek keretében a középiskolai tananyagot ismétlik át, a hallgatók ugyanis igen gyenge alaptudással érkeznek a felsőoktatásba - írja a Népszabadság.

Középiskolai tananyagból korrepetálnak az egyetemek - írja mai számában a Népszabadság. Felzárkóztató kurzusokat kénytelenek indítani a műszaki és természettudományos szakokon, amelynek keretében a középiskolai tananyagot ismétlik át, a hallgatók ugyanis igen gyenge alaptudással érkeznek. A 2005-ben bevezetett felvételi rendszerben számos szakra be lehet jutni, az annak elvégzéséhez szükséges minimális tudás nélkül is. A műszaki, természettudományos, informatikai, illetve gazdasági szakok emiatt súlyos problémákkal küzdenek, hiszen itt szükség volna megfelelő matematikai, illetve természettudományos alapokra. Ezt ismerték fel az egyetemek, éppen ezért ma már a legtöbb felsőoktatási intézményben felmérő tesztet iratnak a hallgatókkal, amelyben a felsőfokú képzéshez elengedhetetlen alapokra kérdeznek rá. Aki ezen elbukik, annak melegen ajánlanak egy felzárkóztató kurzust, ahol a gimnáziumi tananyag főbb elemeit ismétlik át.

A Magyar Nemzet szerint nemcsak a főnökök, hanem az alacsonyabb beosztásúak is busás díjazást kaptak a BKV Zrt-nél. Minden korábbi BKV-s botrányból kiderült adatokat felülmúl az a 80 oldalas lista, amelyet a közlekedési társaság belső kontroll igazgatósága készített. A Magyar Nemzet által is közölt adatok szerint a cégnél 2003 óta több mint 1,5 milliárd forint végkielégítést fizettek ki. A vizsgálati anyagok arra utalnak, hogy az elmúlt években szervezett visszaélések történtek. Viszont ezekből Horváth Csaba a BKV felügyeletét ellátó főpolgármester-helyettes éppen az ellenkezőjét olvasta ki. Szerinte a legújabb listán szereplő adatok szeptember 15-ig személyes adatoknak számítanak.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk