eur:
394.24
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Tarlós István: Budapest vezetésének se koncepciója, se jövőképe

Tarlós István szerint Budapest vezetésének se koncepciója, se jövőképe nincsen. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője a párt pénteki budapesti országos gyűlésén elmondott beszédében élesen bírálta a fővárost irányító MSZP-SZDSZ-koalíciót, mint fogalmazott: a város működtetésének nincs rendje, rendszere.

Tarlós István úgy látja, szörnyű szakszerűtlenség mellett rettenetes herdálás folyt és folyik Budapesten. A "virágzó anarchia" iskolapéldájának nevezte a mintegy 90 milliárd forintos adósságállománnyal rendelkező BKV-t.

A politikus a hallgatóságból többször hangos nevetést kiváltva hosszan sorolta az elmúlt időszakban a közlekedési társasággal összefüggésben botrányt kavaró ügyeket. A nagy összegű végkielégítések mellett megemlítette többi között, hogy 16 millió forintot utaltak a BKV fénymásoló állományának felmérésére, pénzeket fizettek a Combino villamosok kerékkopásának megfigyelésére, gyermeknapi rendhagyó programra mosolyellenőrökkel, vagy műveltségi játék kidolgozására.

Tarlós István utalva az esztergomi iskolaügyre azt mondta, "míg nekünk arra is figyelnünk kellene, hogy egy lakossági fórumon melyik ajtón át közlekedjünk, addig a volt MSZP-miniszterelnököt külön metrószerelvénnyel menekítik, mikor inaszakadtából iszkol a homoszexuális felvonulásról, ahol demonstratív módon jelenik meg". Erre van pénze és kapacitása a csődben lévő BKV-nak - jegyezte meg.

A fővárosi beruházásoknál uralkodó szakszerűtlenségekről szólva kitért arra is, hogy a 4-es metró építésekor a pénzügyi és műszaki logikát fejre állítva az uniós közbeszerzési szabályokat tizenegyszer sértették meg, s ma ott tart a beruházás, hogy senki nem látja, mikor lesz vége. A központi szennyvíztisztító építésénél szintén szabálytalan közbeszerzés miatt 12 milliárdos elvonással sújtott az unió - említett egy másik példát.

Megjegyezte: magának a városnak az adósságállománya és pénzhiánya több mint 400 milliárd forint, ami éves költségvetésének mintegy 80 százaléka.

A főváros szenvedi el az MSZP-SZDSZ koalíció elszabadította rendetlenséget, átláthatatlanságot, szervezetlenséget, hazudozást és pazarlást. A város működése szétesőben van, se rendszere, se rendje nincs - summázta Tarlós István.

Hozzátette: a rendezetlenség normává vált, a fővárosi közbeszerzések, pályázatok, szerződések rendszere átláthatatlan.

A politikus szerint azonban félreértelmezhetetlen jelei vannak annak, hogy az okkal, ok nélkül "farkast kiáltozók" szezonja lejárt, "Budapest lakóinak túlnyomó többsége ugyanis jóhiszemű, türelmes (...) nem hülye". Az elkövetkező időszak megoldandó feladatai között említette a pénzügyi helyzet stabilizálását, a közszolgáltatások átszervezését, biztonságot, rendet, kiszámíthatóságot adni a fővárosiaknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×