eur:
393.85
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Végigsöpör az iskolákon az újinfluenza vírus?

Újabb iskolai megbetegedésekről van tudomása az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnak - közölte Falus Ferenc országos tiszti főorvos az Országgyűlés egészségügyi bizottságának ülésén.

Tizenkét diák fertőződött meg egy iskolában, azt, hogy melyik intézményről van szó, nem közölte.

Falus Ferenc elmondta, kedd este derült ki, hogy több diák megbetegedett, és a szúrópróbaszerűen vett három minta mindegyikében kimutatták az új influenzavírus (A/H1N1) jelenlétét.

Múlt héten a csepeli ADU Oktatási Központ egyik tanintézményében betegedtek meg diákok és tanárok. Az esetükben végzett laboratóriumi vizsgálatok is kimutatták az új vírust. A korábbi tájékoztatás szerint közülük senki nem került kórházba, de mint szerdán Falus Ferenc elmondta, egy gyermeket mégis kórházban kellett kezelni.

A hétvégén az ELTE tatai gólyatáborában is rosszul érezték magukat a hallgatók, és ennél az esetnél is kiderült, hogy 31-en betegedtek meg, közülük ketten kórházi ápolásra szorulnak.

A laboratóriumi vizsgálatok ezekben az esetekben is igazolták az új influenzavírust. Hét mintából négy lett pozitív - mondta el Falus Ferenc.

Címlapról ajánljuk

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×