INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Kétszázezer roma szavazóval számol az MSZP

Infostart / InfoRádió
A Népszabadság arról ír, hogy 13 oldalas dokumentum készült az MSZP műhelyében arról, miként lehetne mind több roma szavazót megnyerni a választásokon.

A Teleki László által jegyzett dolgozat szerint "meg kell találni az egyensúlyt, hogy a rasszista MSZP szavazók között se legyen szavazatvesztés".

Az anyag szerint komoly nehézséget jelentenek a személyes iratokkal kapcsolatos problémák, illetve a bejelentett lakcím és a tartózkodási hely átlagosnál nagyobb mértékben való eltérése. A szocialisták jövőre kétszázezer roma vokssal számolnak.

A Magyar Nemzet azt írja, nincs meg az eddig perdöntőnek tartott bizonyíték Josef Rohac ellen, holott a Budapesti Rendőr-főkapitányság vádemelési javaslattal lezárta a nyomozását, a fővárosi főügyészség pedig vádat emelt a szlovák férfi ellen.

Az ügyészség július 17-én adta hírül, hogy előre kitervelten elkövetett emberölés kísérletével, és robbanóanyaggal való visszaéléssel terhelik Rohacot. Azonban az egyik legfontosabb bizonyíték, egy pokolgépen felfedezett ujjnyom már a rendőrségi nyomozás kezdetén eltűnt. A bombát 1997-ben a Seres Zoltán vállalkozó elleni merényletkísérlet után találták.

Hanganyag: Litauszky Balázs

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk