INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Visszaadta hatásköreit Hagyó és Horváth a főpolgármesternek

InfoRádió / MTI
Ideiglenesen visszaadta minden, a főpolgármestertől kapott hatáskörét Hagyó Miklós és Horváth Csaba főpolgármester-helyettes pénteken Demszky Gábornak.

Az MSZP budapesti elnöksége pénteken megtárgyalta a főpolgármesternek a BKV felügyeletével kapcsolatos egyoldalú döntése miatt kialakult helyzetet. Az elnökség szerint a kialakult nézetkülönbségeket csak a fővárosi koalíciós egyeztető tanács keretében, konszenzussal lehet rendezni - olvasható az MTI-hez is eljuttatott levélben.

Hagyó Miklós és Horváth Csaba azt írta, hogy az MSZP budapesti elnöksége minden erejével továbbra is támogatja a koalíciós többség fenntartását és a kormánnyal való megegyezést. Meggyőződésük, hogy ebben akkor lesznek eredményesek, ha mindkét pártban nézetazonosság van, illetve ha megegyezésük közösen elfogadott konszenzuson alapul.

A politikusok kifejezték reményüket, hogy a koalíciós egyeztetés keretében konszenzusos megállapodásra jutnak majd. Közlik, hogy - úgy, mint eddig - ezután is készen állnak arra, hogy teljes tudásukkal tovább dolgozzanak Budapestért, folytassák a megkezdett fejlesztéseket, és a ciklus hátralévő részében megvalósítsák azt a programjukat, amelyre 2006-ban felhatalmazást kaptak a választóktól.

Hagyó Miklós és Horváth Csaba tájékoztatta a főpolgármestert arról is, hogy a koalíciós megegyezésig valamennyi jövedelmüket átutalják a kormány által létrehozott Krízisalap számára.

Hagyó Miklós a hét közepén mondott le a BKV felügyeletéről. Ezt követően Demszky Gábor Horváth Csabát bízta a közlekedési cég felügyeletével.

Steiner Pál, az MSZP fővárosi frakcióvezetője csütörtökön az MSZP-SZDSZ-koalíció jövője szempontjából súlyos, rendkívül egyoldalú, barátságtalan lépésnek értékelte, hogy Demszky Gábor munkáltatói jogkörében Horváth Csabára bízta a BKV felügyeletét. Egyúttal közölte, hogy a kialakult helyzetet a párt fővárosi és országos vezető testületei elé tárják.

Rámutatott, hogy a főpolgármester egyoldalú döntésének akár az is a következménye lehet, hogy a szocialisták komolyan elgondolkodnak a koalíción.

A címlapról ajánljuk